Handlekurven din er tom

Lite bad med god plassutnyttelse

Et lite familiebad, som kan brukes både til avslapning og travle morgener.
Foto: Kevin Fauske
I en bygård fra 30-tallet på Kampen i Oslo bor Guro Ramsøy-Halle sammen med mann og to barn. De har bodd i leiligheten i ni år og ønsker å bli boende. Dette har resultert i endring av planløsning og oppussing av både kjøkken og bad. På et lite bad i byen er plassutnyttelse viktig for å få et godt resultat og god funksjonalitet. Eitra har hjulpet familien å få det badet de ønsket seg.

Pusse opp bad

Når man skal pusse opp badet er det viktig at man planlegger godt. Ønsker man å benytte seg av fagpersoner for å få hjelp til dette, er det lurt å finne noe noen man har god kjemi med. Eitra prøver å velge prosjekter der vi og kunden har samme visjon og vi gjør vårt ytterste for å forstå kundens behov og ønsker.


Guro tok kontakt fordi de stod fast i oppussingen og trengte inspirasjon og hjelp til å fullføre et større oppussingsprosjekt. På Instagram så hun et bad som Eitra hadde tegnet, og syntes det så ut omtrent akkurat som noe de kunne ønske seg. Samarbeidet har vært bra! Kamilla har vært veldig lett å kommunisere med, sier Guro. 

Detaljer i sort er gjennomgående på badet.
Lyse flater gjør at rommet oppleves større.

Jeg tror et godt tips er å investere i prosjektleder og ett entreprenørfirma. Vi hadde ulike og det blir mye å koordinere og følge opp. 

—Guro

God funksjon og materialer i fokus

Det viktigste for oss med det nye badet var en god blanding av å ha et vakkert rom med god funksjon og mulighet for badekar, forteller Guro. Når det gjelder materialvalg så var vi opptatt av å prioritere høy kvalitet på fliser og baderomsinteriør. Eitra ga oss gode råd om budsjettvarianter når det gjaldt dusj og  armatur, der vi uansett ikke opplever at forskjellene rent estetisk er så store.


For å varme opp rommet var møbler i eik et sikkert valg. For at ikke terrazzoen skulle bli for dominerende, foreslo Eitra å ha deler av veggene malte. Med lyse flater får materialene skinne og komme til sin rett, fremfor å konkurrere med hverandre. 

Flotte detaljer som hever badet til å bli mer unikt!
Funksjon og design hånd i hånd med elegante knagger.

Belysning på et lite bad

Belysning på bad er viktig både for funksjon og design. På badet til Guro har vi valgt å plassere spotter i tak som grunnbelysning. I tillegg er det er smalt vindu langs taket ut mot stua. Dette gir et ekstra lysinnslipp som skaper god romfølelse. Vi har også et speil med belysning, samt effektbelysning på vegg for å skape ulike stemninger og som et fint designelement.

Materialer og farger spiller på lag.
Effektbelysning på sitt beste!

Hjelp til å finne sin stil

Jeg synes det er vanskelig å beskrive stilen vår, kanskje fordi den ikke egentlig er vår? Vi har fått hjelp av interiørarkitekter til planlegging av hele leiligheten med tanke på farger og materialvalg. Så det blir mer riktig å si at jeg liker veldig godt stilen til Kamilla i Eitra og stilen til Renate fra Alexark, avslutter Guro.


Trenger du hjelp til å pusse opp badet? Her kan du gjerne lese mer om hvordan vi kan hjelpe deg i prosessen. Sammen kan vi skape ditt drømmebad!

                                              Stjel stilen