Handlekurven din er tom

Hjemmespa på et unikt bad

Fra lite bad og gammelt kjøkken til fantastisk hjemmespa
Foto: Kevin Fauske
Hjemme hos Morten og Kristian Lauritzen er det skapt et unikt bad med en god spafølelse. Badet er både praktisk og estetisk og er blitt et smykke i hjemmet. Badet er fylt med gode materialer og gjennomtenkte valg. Fra et lite bad og tilhørende kjøkken, er dette blitt en oase som flittig brukes både morgen og kveld. 


Alle fliser, interiør og materialer kan bestilles gjennom Eitra. Ta kontakt med oss dersom du ikke finner produktet i nettbutikken.

Hjemmespa på badet

Fordi rommene er relativt store og det er satt inn to deilige takvinduer, var det mulig å eksprimentere med litt mørkere farger på de håndlagde flisene i våtsonen. Dette skaper en lun og god atmosfære, uten at det oppleves for mørkt. Det er også brukt en kombinasjon av blanke og matte overflater som spiller godt på lag. For å myke opp uttrykket er det også valgt buede detaljer både i hjørnene i dusjen, samt i døråpningen. For å beholde det rolige uttrykket som kreves på et hjemmespa er det brukt gjennomgående terrazzofliser på gulv i begge rom og like fliser på vegg i to ulike farger.  Badet brukes som et godt pusterom i en hektisk hverdag.


Rene flater, god benkeplass og naturmaterialer
Buede linjer, behagelig grønntone og dus belysning

Armaturer fra Dornbracht bidrar også til spafølelsen på badet. Disse er designet med utgangspunkt i spa og finnes på kjente spa over store deler av verden. Denne luksusen skaper en ekstra dimensjon til hverdagens gjøremål. 

Planlegge bad med interiørdesigner

Da paret kjøpte denne boligen ved Lambertseter i Oslo, falt de for området og utsikten. Det var mange små rom i et stort hus, og flere elementer trengte en oppgradering. Med et fungerende kjøkken i boligens første etasje, valgte de å omgjøre husets andre kjøkken og lille bad til et stort bad. 


De hadde begge pusset opp bad sammen tidligere, men valgte å ta kontakt med Eitra for å få innspill til alt fra planløsning, materialvalg, konseptutvikling, belysningsplan og oppfølging med entreprenør. Det var en tydelig god match og fin kommunikasjon mellom paret og Kamilla i Eitra fra start - som resulterte i et fantastisk resultat.Pusse opp bad med god plassutnyttelse

Rommene hadde et stort potensial og det ble satt inn takvinduer for å heve opplevelsen. Gamle dører ble lukket igjen, men rommenes form ble beholdt med en buet døråpning mellom. Paret ønsket noe helt for seg selv, samtidig som det skulle være praktisk i hverdagen og holde lenge.  De ønsket et innbydende bad med gode materialer som eik, corian og naturstein. Dette skapte en bedre flyt i rommene og paret fikk plass til både servantskap i eik fra vegg til vegg, stor speilflate, badekar og en romslig dusjsone med tilhørende sittebenk.


Et gammelt kjøkken  i husets 2.etasje er omgjort til et baderom
To flotte takvinduer er satt inn for å få både lys og utsikt fra dusj og badekar
Et lite bad som ikke fungerte optimalt for paret, med hverken godt lys eller oppbevaringsplass
Med rene flater og lange linjer er det skapt både bedre funksjon og estetikk på det store, nye badet

Badet har rett og slett blitt helt magisk! Det er rålekkert og vi trives veldig godt. Dette badet ble akkurat som vi håpet på. Det har vært utrolig spennende å samarbeide med Eitra og vi har hatt full tillit til Kamilla hele veien. Det ble laget nydelige visualiseringer så vi kunne se for oss sluttresultatet. Detaljene er fantastiske og Eitra klarte å samle våre løse tanker så alle brikkene virkelig falt på plass. For eksempel har den gjennomgående belysningen bidratt sterkt til den litt dempede hamam-effekten som vi ønsker oss!

—morten og Kristian Lauritzen
Passasjen mellom toalettrommet til våtsonen skaper en eksklusiv følelse
Myke linjer og detaljer tilpasset rommet gjør badet helt unikt

Grønt bad med detaljer i eik

Det er ikke alle som tør å bruke farger på badet, men gjøres det riktig er det både mer unikt og holdbart over tid. Grønt bad har vært i trendbilde både i dag og tidligere. Det er en stadig gjenganger i ulike varianter. Vi liker å få naturen inn og grønt gir en trygg ro.


Taktilitet i form av materialer som er gode å ta på, gir en ekstra dybde til de grønne flisene. De er håndlaget som gjør at hver flis er unik. For å trekke naturen ytterligere inn og gi mer mening til de grønne flisene, er det valgt detaljer i eik og former som spiller på og komplimenterer lyset fra vinduene.

Baderomsmøbler i serien Selma fra Linn Bad er en sikker vinner
Lys, blanke og matte overflater og duse farger som spiller på lag
Ton i ton på badet gjør uttrykket rolig
Matte armaturer gjør at flisene popper ekstra

Praktiske løsninger og justeringer underveis

Det er en stor jobb å pusse opp bad og de fleste gjør dette svært få ganger i løpet av et liv. Det gjør det også ofte vanskelig å vite hva som kreves og hvor man skal starte. I en krevende oppussingsprosess er det avgjørende med dyktige fagfolk som kan faget sitt godt. I tillegg kan det være fint å sparre med noen som både har erfaring og som ser løsninger, dersom ikke alt går etter planen. Noen ganger må planer endres underveis, fordi det dukker opp uforutsette ting. I dette prosjektet hadde Eitra og totalentreprenøren Lomundal tett kontakt der det dukket opp nye situasjoner. Det ble diskutert muligheter før løsningene ble presentert for kunden. Dette gjorde prosessen smidigere. Her er det absolutt en forutsetning at samarbeidet er godt og at alle parter stoler på hverandre.


Toalettet måtte endre plassering, det ble bygget en smalere hylle i tilknytning til servantskapet og armaturet til badekaret endret plassering.

Armaturet kan både fylle karet og trekke ut en separat hånddusj
En smale hylle og måltilpasset benkeplate i corian fra vegg til vegg