Handlekurven din er tom

Bad med svarte detaljer

Sorte detaljer på badet er både eksklusivt og delikat!
Sorte detaljer på bad har vært populært blant norske hjem i flere år - og dette med god grunn! Et bad med svarte detaljer gir en eksklusiv følelse og kan styles både minimalistisk og med flere elementer. Eitra viser deg noen flotte bad med sorte detaljer og kommer med gode forslag til både enkle og mer omfattende oppgraderinger til ditt bad.

Ta også gjerne direkte kontakt med Eitra for veiledning fra en av våre dyktige ansatte.

Sort, minimalistisk bad

Det er mange måter å tilføre sorte detaljer til et bad. Det kan være en idé å holde seg til enten samme farge eller likt materiale når man skal innrede et lite bad, for at det ikke skal se rotete ut. Her er det for eksempel brukt både stål og tre - begge materialer i sort. Dette skaper en delikat og minimalistisk helhet til rommet. Alt fra vinduskarmer til armaturer og dorullholder er i sort matt.


Dette rommet viser også hvordan ulike farger skaper spill i rommet. På venstre side går sorte detaljer på badet i ett med fargen på veggen, mens de i større grad skiller seg ut på høyre side. Skal man velge en mørk farge på badet, kan det være lurt å holde seg til rene design fra samme serie.

Produktbilde hylle i dusj i sort stål fra Nichba. 40 cm.
Produktbilde dusjhylle hjørne i sort stål fra Nichba.
Dusjhylle sort - Bath shelf 40
Nal sort - Shower wiper
Hjørnehylle sort -Bath shelf corner

Sorte baderomsmøbler

Populariteten og etterspørselen etter sort baderomsinnredning øker stadig. Dette gir ofte et sofistikert uttrykk og kan enkelt kombineres med ulike stiler. Ved å velge sort sammen med duse toner og naturlige materialer skapes et innbydende og lunt bad. Baderomsmøbler i sort fremhever ofte fargene møbelet er kombinert med og er derfor et sikkert valg for deg som ønsker noe annet enn nøytrale fliser på badet. Tre eller rolige fargetoner står lekkert sammen med disse møblene.


Sort fungerer sammen med de aller fleste farger. Fordi sort fremhever andre farger er det likevel lurt å være oppmerksom på om du ønsker et varmt uttrykk, eller en litt kaldere atmosfære. Gull, kobber og tre gir varme til et rom, mens stål, sølv og harde metaller skaper en kaldere undertone.

Både serien Selma, Emma og Ingrid kommer som sorte baderomsmøbler. Se hele utvalget her.

Sort blandebatteri til bad


Sort armatur til bad har lenge vært i trendbildet, men vi ser foreløpig ingen tendens til at dette kommer til å avta med det første. Dette er tidløst og klassisk og vil, sammen med krom, beholdes i mange tiår. Ønsker man en mer intim og interessant dusjsone kan det være tøft å velge et mørkt tak i kombinasjon med sort blandebatteri til dusj. På denne måten blir et sort servantbatteri mindre fremtredende. Ulike komponenter kan også ha ulike farger, men dette vil som regel fungere best på større bad.

Se flere produkter fra Dornbracht, eller ta kontakt med Eitra for tilpasninger til ditt bad.


Dornbracht har fantastiske løsninger til både komplette spa, og til velvære i eget hjem. Jeg vil påstå at design, funksjon og utførelse er vel så viktig som selve finishen på armaturet, for å få en ekstraordinær opplevelse som vil heve standarden i hverdagen.

—kamilla eide, daglig leder i eitra

Sort tilbehør til bad

Både armatur, baderomsinnredning og småprodukter kan fungere ypperlig som sorte innslag på badet. Som nevnt tidligere kan ulike teksturer og overflater sammen skape en fin dynamikk til interiøret. Her er noen ulike produkter som du enkelt kan plassere på badet for en helhetlig look.

Miljøbilde Wooden Galaxy fra Kristina Dam. Åpen oppbevaringsboks med grå bakgrunn.
Miljøbilde Frama bad. Sement på gulv med detaljer i eik, krakk til bad, håndsåpe og sort armatur.
Miljøbilde sort baderomshylle til vegg. Wired fra Northern. Hylle med stein på grønn bakgrunn.
Oppbevaringsboks - Wooden Sphere
Krakk sort -Adam stool
Hylle sort - Wired

Skal du pusse opp badet og er usikker på hvilke steg du må huske på?

Ta gjerne kontakt med Eitra. Vi kan komme med innspill, ideer og råd knyttet til interiør og gode løsninger.

Snakk med vår daglige leder i Eitra, Kamilla Eide.