Handlekurven din er tom

Avslappende og lekent - blått skråtak på bad

Lise elsker sitt nye bad! Spesielt badekaret og takvinduet har gitt rommet en ny dimensjon.
Foto: Grasshopper Visual, Scott Garriot / Lise Hansen Skåren
Et eldre hus har sin sjarm, men badet i denne boligen hadde behov for en oppdatering. Paret ville å gjøre om barndomshjemmet til sitt eget, i tillegg til å få det funksjonelt og behagelig. Det opprinnelige badet var en hel del mindre og det var derfor ønskelig å få god plass til at hele familien kan benytte seg av det samtidig. I samarbeid med Eitra gjennomgikk vi en oppussingsprosess mot en tidløs, leken og avslappende oase.
Deilig materialmiks og fargekombinasjoner. Farge i tak: Parrot Blue

Oppussing av bad med interiørarkitekt

Vi hadde en veldig klar visjon for hvordan badet skulle se ut, men vi trengte hjelp til å sette ideen ut i livet, forklarer Lise. Etter grundig research kom de over Eitra via sosiale medier og ble fascinert av stilen og det omfattende produktutvalget.

Vi fant Eitra via sosiale media, og ble betatt av stilen og utvalget av produkter. Samarbeidet med Eitra har gått knirkefritt, med raske tilbakemeldinger og utrolig effektive justeringer på tegninger i starten. Underveis i prosessen var det også god kommunikasjon og oppfølging.

—Lise hansen skåren

Eitra synes det er viktig at kunden selv er delaktig i prosessen - det er tross alt de som skal bo og leve med dette badet. Med stor lidenskap for interiørdesign og bad ønsker Eitra å skape funksjonelle, gode og estetiske bad tilpasset kundens unike livssituasjon. Med god dialog fant vi en god blanding av at paret selv valgte materialer og ønsker for badet, samtidig som Eitra kom med sammensetninger av materialer for en god helhet og innspill til justeringer for en mer optimal planløsning.

Servantskap i eik og måltilpasset benkeplate med åpen hylleløsning
Nisje i dusj, mosaikkfliser og sorte armaturer gir et eksklusivt preg

Tidløst og lekent bad

For familien var det viktig at det oppussede badet skulle være tidløst og lekent og samtidig gi en følelse av glede og ro. De ønsket at badet skulle være en oase for egentid, med tilstrekkelig plass til at hele familien kunne nyte det samtidig.

 

Materialvalg var også en nøkkelvurdering for paret. De ønsket seg holdbare materialer som kunne tåle tidens tann og vare i mange år fremover. Lise forteller at de setter stor pris på organisk materiale som har en historie – naturmaterialer og terrazzo ble derfor et klart valg.

Ved å legge til tekstiler med farger, blir badet mer lekent
Personlige elementer gir et unikt preg til badet

Det har vært veldig viktig for oss å velge materiale som tåler tidens tann, som tåler å bli brukt og som kan stå i de neste tyve årene. Vi er veldig glad organiske materialer, som har levd, forteller Lise.


Lise mener de har en eklektisk-skandinavisk stil. De er svært glade i naturlige materialer og det taktile og sanselige ved materialer med en historie. Vi omgir oss med ting som gjør oss glade, selv om det kan virke rotete for noen, forteller hun. Men det gjør oss lykkelige, og vi tror det gjør huset vårt til et innbydende sted for avslapning og sosialt samvær, fortsetter Lise.

Bad med skråtak og badekar

Er det skråtak på badet og man ønsker badekar, er ofte dette et ypperlig sted å plassere badekaret på. Her trengs ikke like mye takhøyde. Har man i tillegg mulighet til å sette inn et takvindu, får man både en luftigere romfølelse, samt bedre plass.

 

Når det gjaldt dusj- og badeområdet, hadde paret klare ønsker. En stor dusj med innebygde hyller var en prioritet for å unngå unødvendig rot. I tillegg ønsket de seg et badekar, spesielt med tanke på barna, men også for deres egen avslapning, spesielt i vintermånedene. Det er ingen tvil om at favorittstedet på badet har blitt badekaret. Med utsikt til himmelen gjennom det fantastiske takvinduet var dette stedet ren meditasjon for familien.

 

Jeg elsker badet mitt - det er så forfriskende å komme inn dit" sier Lise begeistret.

En kombinasjon av kalde og varme farger, harde og mye materialer
Takfargen og flisene flyter inn i himmelen over

Fra planlegging til ferdigstillelse

Avslutningsvis gir Lise noen tips til de som planlegger å pusse opp badet sitt. Lag en visjon for hvordan badet skal føles for dere. Ha alle materialer og produkter klare i god tid før håndverkerne begynner arbeidet, oppfordrer hun.

 

Oppussingen av badet var en reise for familien, men nå kan nyte hverdagen med et forfriskende pust hver gang de trer inn i rommet som har blitt deres personlige paradis.