Handlekurven din er tom

To funksjonelle bad med delikat tvist

Julie Alexandra Tunaal tok kontakt med Eitra for å pusse opp sine to bad.
Foto: Kevin Fauske
Julie Alexandra Tunaal bor i Holmenkollen sammen med mann og to barn. Huset ble bygget i 1981 av Julies besteforeldre og trengte en oppgradering da det unge paret flyttet inn i fjor. Paret tok kontakt da de skulle pusse opp bad. Sammen har vi skapt to funksjonelle og pene bad som fungerer både til avslapning og hektiske morgener.

Etter utallige turer innom ulike butikker og uendelige skisser, fant paret ut at de trengte hjelp for å få optimalisert planløsningene. Sammen ønsket Eitra og Julie å skape unike bad, men likevel beholde en helhet og god sammenheng både badene imellom og med resten av huset.

Gjennomgang av materialprøver for å matche resten av hjemmet.
Detaljer i messing i kombinasjon med blå fliser skaper en lun atmosfære.

Alle fliser, interiør og materialer kan bestilles gjennom Eitra. Ta kontakt med oss dersom du ikke finner produktet i nettbutikken.

Baderomsinspirasjon med utgangspunkt i utsikten

Dette har vært et spennende prosjekt!  Utsikten mot Oslo har vært en inspirasjon for fargevalg. Selv om flisene er ulike på de to badene, har vi valgt samme fargepalett med både blå fliser og messingdetaljer på begge bad. Begge bad har måltilpassede servantskap fra Linn Bad i serien Emma. Begge møbler strekker seg fra vegg til vegg og sklir inn i veggen bak, som horisonten fra utsikten. På det ene badet er det valgt store blå slabs av imitert marmor. Disse flisene er lagt i dusjsonen og har ellers våtromsmalte vegger. På badet med badekar er det valgt blå fliser på gulv og blå mosaikkfliser i dusjsonen og i badekaret. Her fortsetter den svale blå skumringen over i en blå himmel. Armaturene i messing og belysningen er hentet fra utsikten om kvelden, med opplyste hus som skinner i mørket.

Måltilpassede møbler utnytter plassen godt.
Detaljer på badet skaper det lille ekstra.

Bad med badekar og stor dusjsone

For å få en følelse av god plass, er det valgt å kun ha dusj på det ene badet. Her har vi hatt fokus på å ha ha en stor og romslig dusjsone med utsikt mot skogen. På badet barna bruker mest er det valgt både badekar og dusjsone i tilknytning til hverandre. Her kan barna boltre seg, samtidig som foreldrene kan ta en rask dusj.


Vi syntes Eitra raskt skjønte hva vi så for oss med badene – og forstod våre ønsker og behov både visuelt og praktisk, sier Julie. Vi ønsket store, romslige dusjer – med håndholdte dusjer – og et stort badekar som kunne brukes både til barnslig lek, men også til avslapning av oss voksne, fortsetter hun. Sluttresultatet – spesielt på det «voksne» badet har gjort at morgenene er den beste tiden på døgnet. Badet er skreddersydd til å passe akkurat vårt behov – så alt er tilrettelagt, samtidig som det er så estetisk fint at det gir en god og inspirerende start på dagen, smiler hun.

Et badekar tilpasset både avslapning og lek til barna .
En romslig dusjsone med armaturer for en unik dusjopplevelse.

Vi har totalrenovert et helt hus, så det har vært en stor trygghet å vite at badene har blitt ivaretatt av noen andre. De største utfordringene har vært litt problemer med leveranser og kommunikasjon der entreprenøren ikke alltid har forstått eller satt seg godt nok inn i alt. Heldigvis har vi hatt Eitra som har kunnet piske og koordinere, slik at alt ble ordnet og fint til slutt.

—julie Alexandra tunaal
Bad med badekar er praktisk både for lek for barn og avslapning for de voksne.

Bad med badekar tilpasset en travel hverdag

Det første badet ligger i første etage, tilknyttet husets gang og soverom. Dette gjør dette til et praktisk bad for både barna og de voksne. Både badekar og dusj i umiddelbar nærhet, blir hverdagen både praktisk og enkel. Her er det også måltilpasset et servantskap med en lang benkeplate. Dette gir både rom for gode oppbevaringsmuligheter, men også benkeplass til stellebord for den minste.


Flisene i dusjen og rundt badekar er valgt i et lekent uttrykk, samtidig som det gir en rolig følelse i form av farge og struktur. Armaturer fra Dornbracht i messing varmer opp uttrykket og gir en eksklusiv følelse til badet.

Fin kombinasjon mellom mosaikkfliser og malte vegger.
God benkeplass med mulighet til stellebord og barnas gjenstander.
En lekker flis som er spennende å se på.
Badekar med avslapning og lek i fokus.

Avslapningssone på badet for de voksne

Det andre badet ligger i andre etasje av huset og er i tilknytning til hovedsoverommet. Her er det to flotte vinduer ut mot naturen. I samspill med skogen utenfor har flisene beroligende farger som familien liker godt. 


Stol på deres egen stil – det er bare dere som vet hva dere liker og kommer til å trives med, sier Julie. Selv om badet er praktisk, har Eitra fokusert mer på velvære på dette badet. Med en fantastisk veggmontert regndusj fra Dornbracht kan Julie få en god stund for seg selv, i en hektisk hverdag.

Jeg elsker dusjen på det «voksne» badet – det er helt fantastisk å se ut på skogen derfra, avslutter Julie.

Måltilpasset speil med belysning på speilet.
En flott list i gulvflisen rammer inn rommet.
Armaturer i unik stil og kvalitet.
En utsikt familien ikke blir lei av.
Trenger du hjelp til å pusse opp badet? Les gjerne mer om våre tjenester for å pusse opp bad, eller ta kontakt med oss for en uforpliktende prat. Sammen skaper vi drømmebadet!

Stjel stilen:


Dornbracht | Volumkontroll
Pris på forespørsel
Dornbracht | dusj
Fra kr 27 890