Handlekurven din er tom

Dornbracht | Utenpåliggende eller innebygd armatur til badet?

Et spennende armatur er et effektivt statement på badet!
Foto: Dornbracht
Ved totalrenovering av bad er det mange valg som må tas. Alt fra valg av totalentreprenør til ønsket blandebatteri må være på plass for å få et ønsket sluttresultat. I dag finnes det et hav av muligheter for armaturer og de visuelle grepene kan være vanskelig å bestemme seg for. Vil du ha utenpåliggende løsninger, skal alt være innebygd, eller ønsker du et minispa på ditt eget bad? 

Et blandebatteri, også kalt armatur, er mer enn en kran som kan veksle mellom varmt og kaldt vann. Dornbracht har utviklet blandebatterier som på en elegant, funksjonell og praktisk måte blir en sentral del av interiøret. De har et bredt spekter av gode løsninger og kan tilpasses akkurat dine behov.

En flott utenpåliggende dusjløsning i sort matt som bryter opp interiøret på en luksuriøs måte.
Et spennende stiluttrykk der ulike farger kombineres og dusjløsningen er innebygd.

Hva betyr innebygd armatur?


Det tekniske ved et blandebatteri kan enten være synlig, eller skjules bak en vegg. Når dette skjules, kalles det innebygd armatur. Utenpåliggende tilsier dermed at alle rør er synlige. 

Stiluttrykk

Du kan velge i en rekke farger og finisher, samt stiluttrykk. Dornbracht har fusjonert hverdagsrutiner med eksklusive løsninger som ikke lenger utelukkende tilhører eksklusive spa. Ønsker du avanserte løsninger, er innebygd armatur avgjørende. Mange velger derimot også innebygde løsninger til mindre kompliserte løsninger. 

Alltid mulig å velge innebygd armatur?


Det er ikke kun estetiske valg som avgjør om badet har innebygd eller utenpåliggende armatur. Mulighet for å velge, avhenger også av om man skal totalrenovere eller ikke. Dersom du kun skal bytte blandebatteri, er dette som regel utenpåliggende.


De fleste som totalrenoverer i dag går for innebygde løsninger, forteller Dornbracht til Eitra. Det er svært viktig å bruke håndverkere, og gjerne en prosjektleder, som har god kjennskap til produktet og er orientert om alle detaljer for å på et perfekt sluttresultat. 


I tillegg er det hensyn man må ta i forhold til plassering, da faktorer som yttervegg og frost spiller en stor rolle for korrekt utførelse og garanti, kan Lomundal Bygg fortelle. 

Miljøbilde Tara 36712892 veggmontert blandebatteri servantarmatur Dornbracht i sort på hvitt bad.
Miljøbilde badekararmatur META 25863661 Dornbracht i krom. Nærbildde på beige bad.
Et av Dornbrachts mest kjente design Tara, i sort krom overflate.
Et gulvmontert armatur til badekar i klassisk krom finish.

High-end

Flere norske hjem ønsker å få et unikt bad. I en travel hverdag har det også blitt viktigere for mange å ha soner i hjemmet der velvære, ro og harmoni står i sentrum. Med dette fokuset, har det blitt mer og mer vanlig å legge litt ekstra penger i å få et optimalt resultat med gode løsninger på badet. Dornbracht er dermed blitt en viktig aktør på det private markedet, ikke bare på spa rundt om i landet.


Det er enkelt å sette et personlig preg på badet med innebygde muligheter med alt fra takdusjer, kroppsdusjer og vannfall.

Hvem vil vel ikke slappe av i denne liggende dusjen?

Små oppgraderinger


Det er likevel ikke alle som hverken ønsker, eller har mulighet til å totalrenovere badet. Da er utenpåliggende armaturer ypperlig. Disse produktene krever ingen totalrenovering, er rimeligere og utgjør en stor forskjell for helhetsinntrykket av interiøret. Er du leken, kan du likevel velge en spenstig farge som skaper kontrast, eller la armaturet skli inn med resten av interiøret.

Gjennomtenkte valg


Det ene eller andre armaturet er ikke bedre enn det andre, men det avhenger av ønsker og behov. Tenk derfor gjennom budsjett, familiens rutiner og hvilke forbedringer som er nødvendig.


Ta gjerne kontakt med Eitra allerede før du har valgt løsning, så kan vi bidra til å optimalisere, konkretisere behovene dine og presentere ulike løsninger tilpasset deg.