Handlekurven din er tom

Før og etter | Fra lite bad til drømmebad

Å totalrenovere bad kan være både morsomt og krevende. Daglig leder Eitra ville pusse opp bad, som mange andre under pandemien. Kamilla Eide har de siste fire årene bodd i en byleilighet i Oslo, sammen med sin samboer. Paret ønsket å ta gode valg for oppussingen og brukte lang tid på planlegging av badet for å skape sitt drømmebad. Få baderomsinspirasjon og se før- og etterbildene her!
Badet er utvidet til det dobbelte. Dette har gitt en stor dusjsone, et plassbygget badekar og vindu i dusjsonen.
Foto: Veronika Moen

Totalrenovere bad

Paret hadde et lite bad, som ble pusset opp i regi av borettslaget mange år før de flyttet inn. Etter å ha bodd i leiligheten i fire år, bestemte de seg for å endre hele planløsningen fullstendig for å oppnå sitt drømmebad. I tillegg til at memban burde byttes innen noen år, åpnet dette muligheten for en helt ny løsning - også på badet. Alt ble revet, og badet ble utvidet fra et lite bad på ca 3 kvm, til nesten dobbel størrelse. Dette gjorde at det ble plass til både et vindu i dusjsonen og et design badekar fra egne tegninger.


Kamilla og samboeren ønsker å bli boende i denne leiligheten i mange år fremover. Derfor var funksjonalitet og optimalisering av kvadratmeterne det mest vesentlige i planleggingsfasen. Grunnarbeidet måtte også gjøres grundig for at sluttresultatet skulle bli som de drømte om. De hadde god støtte fra sin entreprenør og samarbeidspartner, Lomundal, som kom med både faglig tyngde, inspirasjon, profesjonalitet, engasjement, kunnskap og  imøtekommelse.

Badekaret blir flittig brukt og det er deilig å kunne få morgensolen fra vindu i dusjsonen.
Foto: Veronika Moen

Designe bad for hverdagsluksus

Både Kamilla og samboeren tar seg god tid på badet, og er opptatt av hverdagsluksus og gode stunder. De valgte derfor å legge pengene sine i kvalitetsmaterialer som gjennomfargede terrazzofliser av marmorsten, innebygde armaturer fra Dornbracht og et spesialbygget badekar. 


Vi så for oss en blanding av nordisk og japansk stil med materialer i fokus, forteller Kamilla. Dette opplever vi å ha fått til, i tillegg til å ga utnyttet potensiale til det fulle. Paret synes det er vanskelig å sette fingeren på hva de er mest fornøyd med, og konkluderer med at det må være helheten. Det er behagelig å ha naturen inn på badet i form av baderomsinnredning i eik, naturlig lys og fliser i sten. I tillegg er det helt fantastisk med regndusjen og badekar, fortsetter Kamilla.

Store fliser på lite bad er valgt for å få et luksuriøst uttrykk, i tillegg til så lite fug som mulig. Å tegne bad med store fliser krever planlegging, men resultatet blir mer vedlikeholdsfritt og andre ritualer på badet får spille en større rolle enn rengjøring.

Det viktigste har vært å forene våre yndlingsobjekter og interesser, for å skape et helhetlig, godt og innbydende hjem for oss.

—kamilla eide, daglig leder i eitra

Vegger ble revet og vinduet oppdelt.
Nye membran, varmekabler og vegger lagt.

Langsiktige og praktiske løsninger på bad

Med våtromsmaling på store deler av veggene, vil det være enkelt å fornye badet uten å måtte gjøre store inngrep. Et enkelt malingsstrøk på hele, eller deler av badet kan ha stor effekt.


Vi har ikke så mange ting, så det holder for oss med et servantskap på 80 cm, sier Kamilla. Vi ønsket en naturlig look og gikk derfor for baderomsinnredning i eik, med heltre eikespiler. Et relativt lite servantskap ga oss også bedre plass til det vi var mest opptatt av – en god dusj- og badesone med plass til begge, fortsetter hun.


Et nøytralt og delikat bad, med innslag fra elementer i resten av leiligheten gjør at paret tror de vil trives på dette badet i lang tid. De mener det er lurt å investere i gode materialer og varige design, da det er vanskeligere å gjøre om et bad enn andre rom i hjemmet.

Det gamle badet hadde en god planløsning som paret valgte å beholde som den var. 
Rommet føles lunt med malte vegger. Taket er også malt i samme farge, Soothing Beige, for en god helhet.

Helhet og affeksjonsverdi

Vi bor i et relativt lite hjem, så for oss er det viktig med en gjennomgående stil for å skape helhet i leiligheten, sier Kamilla. Hun er opptatt av interiør og trender, men har ikke hatt dette som fokus når de skulle avgjøre materialer og tilvalg til badet. Hun mener et godt tips er å følge magefølelsen. Kvalitetsmøbler og interiørobjekter man har spart til, eller ønsket seg lenge, er både en investering og har stor affeksjonsverdi. Da er det uvesentlig om produktet fortsatt er like anerkjent i dagens trendbilde, avslutter Kamilla.


En god dusj har vært på ønskelisten til paret i lang tid! Dusjsonen er nå 120 cm bred, med smart oppbevaring i dusjen. I tillegg er det både vegghengt regndusj og hånddusj.
Paret er også svært fornøyd med malte vegger på badet. De har valgt samme farge på badet som soverom og kontor - dette skaper sammenheng mellom rommene.

Ta gjerne kontakt med Eitra for å komme i gang med planleggingen, eller avtal befaring med Lomundal.