Handlekurven din er tom

Varig bad med gjennomtenkte materialvalg

Å totalrenovere bad er en tidkrevende prosess og det er mange valg som må tas. Med hjelp fra Eitra har familien skapt et innbydende og praktisk bad, i tilknytning til parets soverom. Her er et nytt bad, med gjennomtenkte løsninger og varige materialer.
Trine Stang Hox er svært fornøyd med nytt bad!
Foto: Kevin Fauske

Få god hjelp til å planlegge bad

I en hektisk hverdag med jobb, barn og fritidsaktiviteter, kan det være godt å få hjelp av fagpersonell til å planlegge bad og finne de riktige løsningene for akkurat deg og dine behov.


I en prosess der du skal velge varige løsninger for hjemmet, er det viktig å samarbeide med noen du har god kjemi med. Å totalrenovere bad krever både mye tid og penger, så det er verdt å gjøre litt research for å finne gode materialer, kartlegge behov og lande løsninger. Dette kan en interiørdesigner bistå med.

Med hjemmebefaring hos kunden er det enklere å komme frem til gode løsninger, kartlegge behov og planlegge videre prosess.
Ved å ta en titt på materialvalg og få hjelp til sammensetninger er det enklere å lande en løsning man blir fornøyd med og føler seg trygg på.

Prosessen har fungert kjempebra. Det har vært gull å ha Eitra på laget som har vist engasjement og interesse for prosjektet fra første stund. Når det er sagt, så har Kamilla også vist perfekt balanse mellom deling av sin kunnskap ispedd våre ønsker og ambisjoner. Det har ført til at vi ikke har opplevd å ha en overivrig interiørkonsulent som styrer materialvalg og prosess, men heller jobbet smidig med mulighetene og vært nøye med å tilpasse valgene vi har tatt og kommet frem til sammen underveis. Det kan være veldig overveldende å skulle bygge et bad, Eitra har bistått i å gi en kurs og retning som vi har lykkes med å navigere etter fra start til mål.

—trine stang hox

Når man snakker om oppussing så det alltid noen, eller flere, som har kommentarer på at «håper det ikke er bad eller kjøkken, det er veldig omfattende», forteller Trine. Vår opplevelse er at det heller er veien frem til å finne ut hvem som faktisk skal gjøre jobben og hvordan det skal se ut som kan være altoppslukende, fortsetter hun. Heldigvis er vi opptatt av korte og raske beslutningslinjer begge to, så det var veldig greit å få et tips om Eitra fra en venn vi stoler på. Akkurat her fungerte jungeltelegrafen bedre enn et Google søk og vi kom i gang med selve planleggingen!


Les mer om hvordan Eitra kan bistå med å planlegge bad her.

Balanse mellom trendy baderomsinspirasjon og varige løsninger på bad

Det er lett å drukne i inspirasjon til oppussing, uten å ha konkrete planer eller ønsker for et nytt bad. Ved å avdekke behov tidlig i prosessen, er det lettere å lande gode valg som tåler tidens tann og føles fresht over tid.

 

Trine sier at kanskje det viktigste da de skulle pusse opp badet, var at de ville lykkes med å bygge et bad som er tidløst og som står seg over en lengre periode. Èn driver handler om at det skal være bærekraftig og ha god kvalitet, men en annen viktig faktor handler om at vi ønsker at badet ikke skal føles utdatert om noen år, fortsetter hun. Så skal det også sies at vi helt sikkert etterhvert begynner å tenke på om vi kan gjøre noe «nytt». Derfor har vi valgt å la noen av veggene være malte våtromsvegger (0553 Ascott). Ser en nøye etter, har terrazzoflisene (Salvatore) et bredt fargespekter slik at vi ved noen enkle strøk kan hente opp en av fargene og få et nytt uttrykk på badet. Til sist så har en annen og viktig føring vært at det skal være funksjonelt. Det er egentlig en selvfølge, men det fungerer fint å tenke at praktisk og funksjonelt også treffer på en slags liten spa-opplevelse i ny og ne, smiler Trine.


Det er valgt gode og tidløse materialer på med mulighet for enkle endringer.
En kombinasjon mellom praktiske funksjoner og estetiske uttrykk var viktig.

Belysning på bad og gode materialvalg

Familien har vært opptatt av at materialene skal ha lang holdbarhet. Og at det skal kreve ikke altfor mye vedlikehold. Badet er et av de rommene mange tar for gitt, men som blir brukt flere ganger hver eneste dag. 

Det er valgt delikate Glo Ball på speil, i kombinasjon med subtile downlights som grunnbelysning i taket.
Terrazzoflisen i kombinasjon med sorte armaturer er slående lekkert, i tillegg til å gi en fantastisk spaopplevelse.

Det er kanskje ikke alle som egentlig vet hva terrazzo er og det finnes ulike varianter på markedet. Terrazzoflisen Eitra fører er en italiensk terrazzoflis av ypperste kvalitet. Dette er en moderne kolleksjon med fliser til bad, laget av biter fra naturstein i marmor. Hver flis er unik og utformet etter tradisjonelle nordiske terrazzokulører. Flisene er en gjennomfarget flis, produsert i en moderne tilvirkningsprosess av italiensk marmor med styrenplast som bindemiddel. Dette er svært motstandsdyktig mot smuss. Bindemiddelet gjør at flisene kan produseres tynnere og får dermed en lavere vekt som forenkler installasjonen. Flisene kommer i en rekke lekre fargekulører med et lekkert fargespill. Foruten at paret har registrert en «hype» og at det er veldig i vinden med terrazzo, så er det også kult å vite historien bak og at det allerede har vært i bruk i flere hundre år, sier Trine. Det er jo egentlig en måte å resirkulere materialer på og det føles ganske bra. Så er også flisen så fargesprakende at ikke alt støv og skitt synes med én gang.

 

For å myke opp uttrykket er det også valgt en skyvedør og baderomsmøbler i eik. Dette gir en lun atmosfære og tar opp de varme tonene i terrazzoflisene.


Baderomsmøbelet i eik står godt til flisene og tas opp i små detaljer som en liten oppbevaringsboks. Refleksjonen fra speilet bidrar til større romfølelse og får belysningen til å skinne ekstra!

Bad med badekar for velvære og avslapning

Fra dag én har badekar vært et must have, begynner Trine. Underveis i prosessen møtte vi også litt skepsis fra både entreprenør og arkitekt, men vi sto på vårt hva gjaldt størrelse og utforming. Og vi har ikke angret! Boligen er fra 1932 og buede former i ulike varianter og elementer er hentet opp i flere av rommene, men har sitt utspring i en peis som vi har beholdt fullt og helt fra originalår. Også nettopp dette badekaret har sitt noe mer unike utsnitt enn et ellers tradisjonelt badekar. Også er det veldig godt å ta et bad i!

 

Et frittstående armatur rammer inn badekaret på en fin måte og oppleves som et smykke til rommet. Badekaret er i fokus når man inntrer badet og innbyr til avslapning og å ta vare på seg selv.


Badekaret er produsert i Norge og innbyr til avslapning. Armaturene har en fantastisk finish og vannutløp underbygger den gode følelsen på badet hver eneste dag.

Lite bad med funksjonell utforming

Å få plass til alt man ønsker på badet, kan være vanskelig. Her er det likevel klart å få plass til både badekar, dusj og godt med oppbevaringsplass. Et stort speil bidrar også til å øke romfølelsen på badet. En skyvedør er også lurt for å unngå å oppta unødvendig plass.

Badet måler 8m2, det er egentlig ikke så mye. Men likevel har vi oppnådd å skape ulike soner som fungerer godt til sine formål og hensikter. Det er vanskelig å skille på en romslig og god dusjsone med regnfall, eller et stort badekar man bare kan synke ned i - begge er favoritter! Eller et stort deilig speil med dobbel servant. Et kinderegg, vil vi ubeskjedent si vi har fått til.

—trine stang hox

Planlegge bad med Eitra

Kvalitetssikring og detaljer er viktige nøkkelord for å få et vellykket resultat. Det er mye som skal på plass og i riktig rekkefølge. Vi hadde aldri lykkes med en smidig prosess og et vellykket resultat om det ikke hadde vært for erfarne folk i alle ledd, sier Trine. Både gjennom Eitra som hadde en sentral og grunnleggende rolle i innledende arbeid, også med vår entreprenør Prakt Bygg AS som gikk opp alle fallgruvene i forkant. En utfordring kan potensielt være at ulike fagpersoner ikke kommuniserer godt og «forstår» hva man skal bygge og skape, men vår opplevelse var at med et godt stykke forarbeid og tett dialog så ble selve utførelsen vellykket.

Plassering av dusjen gjør at denne sonen oppleves romslig, tross relativt liten plass. Få hjelp til god inndeling av rommet.
Å planlegge i god til er helt avgjørende for et godt resultat. Ta høyde for leveringstider og at mange beslutninger må tas.

Det er ikke feil å ha ambisjoner og planer, begynner Trine. Men lytt til fagfolk og vær åpen for justering av ideer og løsninger. En rørlegger har f.eks ganske mye mer fagkunnskap som også påvirker design enn man skulle tro. Så er det også viktig å forventningsstyre seg selv om at ting tar tid og at tid, mest sannsynlig, fører til et godt og kvalitetspreget resultat. Vær nøye på detaljer og sjekk at det lar seg gjennomføre – både med Eitra og de som skal utføre, avslutter Trine.

 

 

 Les mer om hvordan Eitra kan bistå med å planlegge bad her.


Stjel stilen: