Handlekurven din er tom

Valg av fliser til bad

Fliser har stor påvirkning for helheten av badet ditt.
Valg av fliser er avgjørende for hvordan badet blir. Det er et hav av muligheter og stiler. Bli inspirert og lær litt mer om ulike fliser for å kunne ta et godt og gjennomtenkt valg.

Eitra har tilgang til et stort utvalg fliser og naturstein. Ikke alt ligger i nettbutikken, så ta gjerne kontakt dersom du er på jakt etter noe spesielt.

Keramisk flis eller naturstein

Terrazzo er små biter av naturstein blandet med et motstandsdyktig bindemiddel. Våre terrazzofliser italiensk terrazzoflis med italiensk marmor av ypperste kvalitet. Natursten er hele stenblokker, kuttet og polert til fliser i ønskede størrelser. Velger du natursten eller terrazzo er hver flis er unik med sitt flotte spill og bokstavelig talt naturlige fremtoning. Disse flisene er gjennomfargede, da hele flisen er sten. Natursten har også naturlige porer i seg, som krever noe vedlikehold i form av riktig impregnering. Til sammenligning med keramisk flis, har disse flisene faktiske stener med et vakkert spill, fremfor overflateprint.


Keramisk flis er laget av keramikk. Overflaten avhenger av om flisen er glasert eller tillagt print. Denne flisen er ikke gjennomfarget, men er også vedlikeholdsfri. Keramisk flis kan leveres i enormt mange variasjoner, både når det kommer til overflate, farger og størrelser. Mønster på keramisk flis med print vil repeteres og er ikke unikt fra flis til flis. Har du flere kvadratmeter vil da samme flisen dukke opp flere ganger.

Terrazzoflis i kombinasjon med malte flater.
Keramisk flis med ulik størrelse og overflater.

Størrelse på flis

Størrelse på flis varierer mye og kommer ann på både størrelse på bad og ønsket uttrykk. Jo større flis, jo mindre fug. Dette er noe å tenke på når det gjelder vedlikehold. Det er enklere å holde en slett overflate ren, enn fugene mellom. Vi anbefaler ofte større mål på gulv og i dusjsonen og heller mindre flis på øvrige vegger. Naturstein kan måltilpasses og leveres i ønskede størrelser. Keramisk flis har faste størrelser.


Ofte kan det være pent å kombinere to ulike størrelser, for å skape liv til rommet. Størrelsen på flisene påvirker mønster og helhet. Flisene kan enten legges i klassiske mønstre i linje, eller skape spennende dynamikker ved å benytte seg av ulike størrelser.

Tilpassede fliser for å skape et spennende uttrykk med ulike bredder.
Farge på fug påvirker også hvor tydelig størrelsen på flisen oppfattes.

Overflate på flis

Tekstur på flis har mye å si for opplevelsen både fysisk og visuelt. Å ta på glatte fliser, oppleves annerledes enn en flis mer mer tekstur og ru overflate. Mange liker ofte å ha noe tekstur på gulvflisene for en god opplevelse, mens det er mer vanlig med slette vegger. Håndlagde keramiske fliser er også ofte noe ujevne i kantene. Dette skaper et noe rustikt, men elegant uttrykk, sammenlignet med jevne fliser som perfekt flukter med hverandre.


Flis med print har et gjentakende mønster som repeteres, mens keramisk flis med glasur ofte har unike overflater.


Overflaten påvirkes også av om flisen er matt eller blank. Matte fliser gir et rolig uttrykk, mens blanke fliser spiller godt på lys. På gulv må man har matte fliser, så det ikke skal bli for glatt.

Matt keramisk flis med repeterende mønster.
Håndlaget keramisk flis med blank overflate.

Farger på flis

Mange går for dempede fliser, men vi ser stadig at flere igjen som velger mer farger på flisene sine. Farger på flis skaper ofte et mer unikt bad. Tør man å satse på farger man liker, kan dette bli veldig kult! Med en sterk farge på flisen er øvrige elementer og sammensetning enda mer essensielt enn med en roligere flis. Her kan det være lurt å tenke farger du vet du trives med over tid, ikke trendfarger. Vi vil at badet skal holde lenge! Be også gjerne om hjelp fra fagpersonell for å finne en god sammensetning.

Tør å gå "all in" med en farge du liker! Sett din personlighet på badet.
Bryt opp med ulike fliser for et mindre massivt uttrykk.

Kombinasjon av ulike fliser

Velger du en flis til hele badet vil dette skape et rolig uttrykk. Ønsker man mer liv til baderommet kan det være en idé å kombinere ulike fliser.


Sett sammen ulike teksturer på gulv og vegger for å skape mer liv og spill til rommet. Matte gulvfliser og blanke veggfliser gir mer liv enn at alt er matt. Man skal heller ikke være redd for å kombinere ulike farger, så lenge disse harmonerer med hverandre. Ulike størrelser kan også gi et mer levende uttrykk. De fleste kombinasjoner kan også fungere sammen, men pass på at det ikke blir for mye av det gode. Velger du ulik overflate og størrelse på flis, kan det være lurt å visualisere ideene før du i tillegg legger til en ekstra farge.


Det er også mulig å kombinere flisene med andre elementer enn nye fliser, for eksempel våtromsmaling eller eikespiler.

Fliser i kombinasjon med malte flater på deler av vegger.
Fliser i kombinasjon med naturmaterialer som eik.

Planlegg bad med Eitra

Eitra hjelper deg gjerne med planlegging av nytt bad. Vi kan bidra med alt fra fargesetting til 3D visualisering av ditt drømmebad. 


Eitra har tilgang til et stort utvalg fliser og naturstein. Ikke alt ligger i nettbutikken, så ta gjerne kontakt dersom du er på jakt etter noe spesielt.

  • Innspill til valg av fliser
  • Fargevalg og materialkombinasjoner
  • Visualisering av badet