Handlekurven din er tom

Før og etter | Fresh opp badet med enkle grep

Et flittig brukt familiebad for fire! Her var det viktig å beholde gjenstandene, men organisere bedre.
Ikke alle ønsker, eller har mulighet til å pusse opp badet. Det finnes likevel små knep for å optimalisere følelsen på badet og utnytte potensialet. Her kan dere se eksempler på styling som fresher opp badet med enkle grep.

Velg farger på badet

Å velge seg ut en farge eller to, kan skape en lun og gjennomtenkt atmosfære.  Ta gjerne utgangspunkt i noe du allerede har - det er både miljøvennlig og kostnadseffektivt. Her hadde familien allerede elementer i tre og en grønn hylle. Ved å legge til elementer som noen flotte grønne planter og håndklær so tar opp fargen fra det grønne og treet, skaper en fin helhet.

Tør å velge håndklær i ulike farger.
Flytt en plante fra stua og inn på badet.

Detaljer på bad

Farger er som nevnt fint og kan tilføre mye til et ellers lyst bad. Velg likevel farger som harmonerer med hverandre. Her er det valgt en dyp og lun grønnfarge i kombinasjon med en skarpere oransje tone. Ton i ton med mange ulike grønnfarger er også et sikkert grep. Har du lignende farger, kan ulike teksturer fungere godt som et ekstra element. Her i form av både håndklær til bad med ulik vevteknikk, steiner fra naturen og oppbevaringsbokser i tre.


Gode materialer er alltid en sikker vinner for å heve standarden på badet. Ikke nok med det - men det varer også ofte lenger. 

Bruk lune farger som underbygger hverandre - her ved hjelp av farget glass, tekstil og natur.
Velg håndklær i ulike farger og vevteknikk for å få mer spill i interiøret.

Oppbevaring på bad - tenk smart

I et hektisk småbarnsliv, er ikke intensjonen å skape et bad uten rot, produkter eller nødvendige hverdagsgjenstander. Likevel er det mulig å justere slik at det oppleves mindre kaotisk. Fremfor å ha alt stående fremme hver for seg, er det en god idé å sortere ting. Det kan fortsatt stå fremme, men ha sin faste plass. Dette gjør det ikke bare renere, men skaper også mer benkeplass og forutsigbarhet. Både store og små kan effektivisere tidsbruken på badet dersom alt har sin faste plass. Bruk kurver til bad og små oppbevaringsbokser for å sortere. I tillegg kan du fjerne opprinnelig emballasje rundt q-tips, doruller, bleier etc. for å ha hverdagsgjenstandene mer tilgjengelig.

Sortering og organisering skaper ofte mer benkeplass.
Putt hverdagsgjenstandene i fine oppbevaringsbokser.

Få inn lys

Ikke alle er så heldige å ha vindu på badet med naturlig lysinnslipp. Dersom du har det, er dette gull verdt. Det krever mindre kunstig belysning, gir et behagelig lys og du får inn en del av naturen og verden utenfor. Familien valgte å ha gardinene nede for ikke å være til sjenanse for naboer når de dusjer. Her er de både heldige å ha et flott tre på utsiden som skjuler mye, i tillegg til at vi anbefaler å heller trekke ned gardinen ved behov.


En stor og god taklampe er også ideelt. Her kunne den faktisk skrus av da vi fikk inn naturlig lys, men er genial å ha når mørket kommer. Belysning på speilet er også essensielt. Her kan du lese mer om belysning på bad.

Er det sjenerende med et stort vindu på badet, kan du gjerne plassere en stor plante i vinduskarmen.