Handlekurven din er tom

Planlegge bad med riktig baderomsinnredning

Miljøbilde servantskap Linn Bad Emma 160 hvit matt. Finden rundt speil med lyskant. Terrazzofliser og grønn vegg.
Å se på inspirasjonsbilder en en god start når du skal planlegge bad. Her er Emma hvit matt 160 cm, i kombinasjon med et nydelig terrazzogulv og grønne vegger.
For å sikre et møbel som varer, både i stil og kvalitet, er det vesentlig med god planlegging. Vi anbefaler å investere i gode møbler, enten du skal bytte ut et servantskap, eller totalrenovere badet. Med et hav av muligheter, vil vi prøve å gi deg noen tips til hva som er lurt å huske på når du skal planlegge bad og kjøpe ny baderomsinnredning.

Konkretiser behovene dine

Å planlegge bad innebærer ikke kun en oppgradering av farger og stil, men også et mer funksjonelt rom. Ved å sette av tid til å tenke gjennom ulike faktorer som påvirker bruken av badet, vil konkretiseringen bidra til et riktigere kjøp. Hva trives du med i dag og hva mangler du? Kanskje savner du ekstra skapplass, eller kanskje du er mer opptatt av skuffeinndeling for bedre oversikt? Bor du alene, eller får du snart et nytt tilskudd til familien og ønsker større plass? Uansett behov, bør dette komme i førsterekke for å kunne ta gode valg - som varer.

Gjør deg opp en mening på forhånd

For effektivitetens skyld er det lurt å ha gjort seg opp en mening om hva slags stil man ønsker, før man skal kjøpe baderomsinnredning. Sett av tid til inspirasjon både på nett og i blader. I tillegg til at det sparer deg tid, vil du også få bedre hjelp. Har du gjort deg opp en mening, blir også kravspesifikasjonen tydeligere og det er enklere å komme frem til nettopp det du er på jakt etter. På denne måten unngår du også å lures av den nyeste trenden eller tilbud på produkter du i utgangspunktet ikke ville falt for.

Miljøbilde av grønt bad med servantskap og høyskap i tre. Sort servantarmatur, rundt speil og toppmontert servant.
Miljøbilde grått baderomsinteriør og vegger. Sort blandebatteri til servant og dusjarmatur. Mørkt bad med rundt speil.
Selma servantskap med toppmontert servant i moderne stil og naturlig fargepalett. Fargene fra gulvet tas igjen i resten av interiøret.
Et bad der fargene er ton-i-ton og servantskapet og høyskapet fra modellen Ingrid matcher de sorte armaturene fra Dornbracht

Test ulike sammensetninger

Når du har funnet ut av behov, er det lurt å planlegge helheten. Materialer, fargekombinasjoner og overflater er viktig for å få en god atmosfære og helhetsfølelse. Be om prøver der det er mulig, eller bruk ulike digitale verktøy for å teste ut forskjellige løsninger før du tar et endelig valg.

Miljøbilde servantskap Linn Bad Ingrid120 lys eik. Framfjord speil. Mønstret gulv og rødorange og rosa vegger.
Miljøbilde servantskap Linn Bad Ingrid 80 lys eik. Høyskap 40 Linn Bad Ingrid. Framfjord speil. Grått gulv og blå vegger.
Et møbel, to forskjellige stiler. Ulike fargekombinasjoner har mye å si for helhetsinntrykket. 
Ingrid servantskap i lys eik får et helt annet uttrykk mot en kald blåtone, fremfor en varm terracotta.

Ta nøyaktige mål

Det er svært viktig at målene du tar er så presise som mulig. En liten centimeter feilmål, kan skape større utfordringer enn du tror. Vær også oppmerksom på materialene du velger. Avhengig av materialer, kan det forekomme variasjoner i størrelse det er viktig at du tar høyde for, så du sikrer god nok plass. En servant i porselen vil for eksempel ha en variasjon på 3 mm, da dette er et naturlig materiale. Evermite, corian og flere andre materialer, har derimot ikke denne størrelsesvariasjonen og er dermed mer presis.

Planlegg tidlig nok

Det er en stor fordel å velge baderomsinnredning tidlig i prosessen når du skal pusse opp. Leveringstiden er ofte minimum et par uker. Dersom du skal ha spesialbygde løsninger, krever dette både tid å få levert, men også planlegging med alle involverte. Leveringstiden på bestillingen bør derfor være tidligere enn monteringsdato for å sikre at alt er på plass til rett tidspunkt.

Be om hjelp

Be ekspertene om råd og veiledning. Butikkpersonell og entreprenører har ofte lang erfaring og god kunnskap. Lurer du på fargekombinasjoner, vedlikehold, eller bestillingsoppfølging, kan de spare deg for mye tid dersom du tar kontakt med de riktige personene. Ønsker du å være i trygge hender hos en totalentreprenør med prosjektleder når du skal planlegge bad, er Lomundal Bygg et sikkert valg.

 

Har du spørsmål til Eitra, eller ønsker at vi skal hjelpe deg med gode løsninger? Ta kontakt gjennom vårt kontaktskjema for veiledning.