Handlekurven din er tom

Tips til hvordan velge et miljøvennlig bad

Å skape et bærekraftig bad handler om å skape et drømmebad, samtidig som man kan ha god samvittighet for ikke å ha gått på kompromiss med miljøet. Vi gir tips til hvordan ta gjennomtenkte valg som både er gode for planeten vår og langsiktig lurt for lommeboka.
Woodio lager servanter, toalett og knagger av resirkulert tre.

Miljøvennlige materialer på bad

Dersom du velger riktige materialer, er du på god vei til et miljøvennlig bad. Unngå materialer som plast, og gå heller for tre, økologisk bomull, glass og keramikk. Dette er materialer som både holder lenge og som skaper en lun og eksklusiv følelse.

Woodios signaturmateriale er verdens første 100% vanntette massivtrekompositt, med et minimalt karbonavtrykk. Som et miljødesignfirma ønsker Woodio å løfte diskusjoner rundt temaer som har innvirkning på jordas velvære. En servant med denne teknologien har 80% mindre Global Warming Potential (GWP), sammenlignet med et keramisk servant i tilsvarende størrelse. Woodio fokuserer på biobaserte og resirkulerte råvarer i sine produkter. Omtrent 80% av produktinnholdet er lokalt hentet trevirke. Disse servantene er lette i vekt, samt svært slagfast med tanke på slitasje. Som om ikke det var nok, er servantene også vedlikeholdsfrie og enkle å rengjøre.  


Her kan du se alle deres miljøvennlige modeller samlet.

The Organic Company har som hovedvisjon å lage bedre produkter enn det som allerede finnes på markedet, og er opptatt av å lage meningsfulle og smakfulle interiørtekstiler. Alle tekstilene er laget av 100% GOTS-sertifisert økologisk bomull. Flere av håndklærne er utstyrt med patenterte bånd, såkalt Wrap functionality, som gjør det enkelt å feste håndklærne til kroppen. Håndklærne leveres i delikate farger og unike størrelser, spesialisert for hvert bruk. Håndklærne kommer også i tre ulike typer vev – piqué, frotte og vaffel. 

Hver detalj teller, både estetisk og miljømessig. Velg derfor også småprodukter av gode materialer og som gjerne kan gjenbrukes.

Vannsparing

Å velge gode armaturer kan ha mye å si for vannsparing. Ved hjelp av høyere trykk har moderne sparedusjer en fantastisk spafølelse. Det er også mulig å spare vann på toaletter, ved å velge et toalett med ulike spylemengder. I tillegg kan det være lurt å venne seg til litt kaldere vann i dusjen og til å skru av vannstrålen når du pusser tenner. Dette er små grep som ikke endrer kvalitet på velværen, men som kan ha stor innvirkning på miljøet.


Dornbracht har en tydelig profil - kun eksepsjonelt design og den beste kvalitet er godt nok. Kraner og dusjinstallasjoner lages av ypperste kvalitet, som varer i generasjoner. Det tilbys et unikt sortiment av enestående produkter og løsninger til badet med mulighet for spesialbestillinger.

Servantarmatur med varmt og kaldt vann er enklere å justere og du unngår unødig bruk av varmtvann.

God produksjon

Velg produkter som er produsert så lokalt som mulig. På denne måten sikrer du å ha bedre kontroll på arbeidsvilkår og hvordan miljøet belastes. Norske produksjoner har strenge krav og er nødt til å ha en så åpen og gjennomsiktig produksjon som mulig for å være levedyktig over tid. I tillegg belastes miljøet mindre ved å minimere fraktavstandene.


Linn Bad er en norsk familiebedrift fra Vik i Sogn og har hatt stor vekst med sine baderomsmøbler siden oppstart i 1975. Selskapet har hele veien hatt fokus på funksjon og design. Linn Bad leverer nøye utvalgte produkter, med omtanke for bærekraft, kortreist kvalitet og elegant funksjonalitet i sentrum. 

Det er også viktig å tenke på kvalitet. På denne måten unngår du å måtte fornye ofte. Unngå også å kjøpe nytt unødvendig  - det aller beste er selvsagt å beholde det du allerede har!


Skal du pusse opp badet og er usikker på hvilke steg du må huske på?

Ta gjerne kontakt med Eitra. Vi kan komme med innspill, ideer og råd knyttet til interiør og gode løsninger.