Handlekurven din er tom

Hvordan innrede et lite bad

Vi tilbringer mye tid på badet hver eneste dag og ønsker gjerne å trives i dette rommet. Et lite bad krever mer planlegging og det kan være vrient å innrede. Hvordan bør du tenke og hvilke produkter bør du se etter? Her får du både praktiske råd og inspirasjon.

Ønsker du konkret hjelp til ditt bad? Ta gjerne ta kontakt med Eitra for en prat med en av våre dyktige rådgivere.

Finn runde, myke former

En rund flate gir inntrykk av mer luft og øker romfølelsen. Dette er et enkelt grep som ikke krever flere ting, men du må være bevisst de valgene du tar. Skal du investere i nytt interiør kan det være lurt å ha runde flater i bakholdet dersom du har et lite bad. Vi påvirkes ofte av trender og spennende miljøer. Det er vel og bra, men dette bør ikke gå på bekostning av funksjonalitet. Det finnes produkter til små bad med både god funksjon, av god kvalitet og som er godt for øyet.

Miljøbilde Wooden Sphere og Wooden Galaxy fra Kristina Dam. Oppbevaringsboks i tre. Samling med beige bakgrunn.
Møbel med myke former underbygger en luftig følelse - Mari grå matt.
Små oppbevaringsbokser som nesten svever, skaper større romfølese.

Se etter flere funksjoner i ett

Små bad skal romme mange funksjoner, men på mindre plass. Se derfor etter produkter som kan oppfylle flere funksjoner. Et speil med praktiske kroker, gir deg både eleganse og fornuft i ett og samme produkt. Det er også mulig å tenke litt utenfor boksen og se etter produkter der den ene funksjonen er et skulpturelt uttrykk. En håndkleholder kan være et eksempel på det sistnevnte.

Et funksjonelt og tidløst speil med praktiske kroker, som skjuler hengende gjenstander bak en reflekterende fasade.
En håndkleholder som ikke tar opp plass, i tillegg til å bli en leken veggdekorasjon når den ikke er i bruk.

Velg lette møbler og lyse farger

For å få baderommet til å se større ut er det lurt å velge lyse farger og lette materialer, fremfor det mørke og tunge. Lyse, rene overflater skaper et åpent uttrykk som gjør at rommet virker større. Overflater med høyglans skaper refleksjon og gir ekstra dybde til et rom. Velg derfor heller lyse møbler i høyglans, enn et møbel i sort matt. Men husk – er det en huleeffekt du er ute etter, kan det mørke og tunge nesten fungere enda bedre på et lite bad.

En praktisk hylle som er luftig i både farge og struktur.
Høyglans og speil skaper refleksjon og åpner baderommet.

Tenk smalt

Vær kreativ og se etter smale løsninger. Et smalt servantskap rommer fortsatt en god del, men gir deg flere centimeter å gå på. Velg også hyller og andre vegghengte løsninger som primært tar veggplass. Avhengig av badets planløsning bør du også tenke på hvilken retning de lengste linjene går. Ønsker du en illusjon av et lengre rom kan horisontale linjer være lurt, samtidig som vertikale linjer er positivt for å skape illusjon av god takhøyde.

Et smalt servantskap og horisontale linjer i et lyst og deilig rom.
En knaggrekke med flere knagger kan oppbevare mye, uten å ta stor plass.

Avlast med sidebord

Med smale løsninger kan det fort oppleves som du ikke har plass til alt du ønsker. Et sidebord som avlaster kan da være en løsning. Disse møblene assosieres ofte med luksus og store flater. Dette kan altså gi et inntrykk av at du har mer plass en du opprinnelig har. Bare sørg for at plasseringen ikke er i veien for praktisk mobilitet når du flytter deg rundt. Velg et sidebord i tre for en lun følelse, eller et i rustfritt stål som kan stå direkte i dusjen.

Et sidebord som kan oppbevares både i dusjen og enkelt flyttes rundt på badet.
Et sidebord i eiksom tar opp den runde, myke formen vi ønsker oss på et lite bad.

Skal du pusse opp badet og er usikker på hvilke steg du må huske på?

Ta gjerne kontakt med Eitra for en uforpliktende prat. Vi kan komme med innspill, ideer og råd knyttet til interiør og gode løsninger.

Snakk med vår daglige leder i Eitra, Kamilla Eide.
Planlegging av planløsning, farger og materialer.