Handlekurven din er tom

Baderomsløsninger for en avslappende atmosfære

Vi ønsker alle en behagelig atmosfære på badet, som preges av rolig sinnsstemning og deilige omgivelser. Her kan du få inspirasjon til baderomsløsninger du kan benytte deg av for å kunne slappe av ytterligere på badet.

Demp lyden

Lyd på baderommet kan være slitsomt uten at vi er forstyrrelsen bevisst. Å dempe lyden kan være beroligende og bidra til en mer balansert opplevelse. Se etter servantskap med innebygd demping og velg myke tekstiler for en lyddempende effekt. Å overdøve eksisterende lyd kan også være virkningsfullt.  Hensikten med å dempe lyd, er ikke nødvendigvis å oppnå fullstendig stillhet, men å sortere ut støy. Ved å sette på radioen om morgenen, eller lytte til beroligende musikk fokuserer hjernen på dette fremfor lyden av en elektrisk tannbørste.

Miljøbilde badehåndkle og baderomsmatte i bomull. Hand hair towel og bathmat fra The Organic Company.
En myk baderomsmatte er godt å trå på, samtidig som det demper støy.

Skap system

Baderomsløsninger med godt system kan forhindre mye stress og uro i en travel hverdag. Et steg i riktig retning er å unngå å kave rundt etter tannbørsten du var sikker på lå i skuffen, eller kremen du slang fra deg i går. Oppbevarer du gjenstandene dine praktisk, kan dette senke stressnivået og gi deg mer tid. Ha en fast plass til hvert objekt. Plasser også gjerne gjenstandene dine ut fra ulike bruksområder. Produkter til morgenrutinen kan med fordel skilles fra artikler til kvelds. Ved hjelp av brett, eller oppbevaringsbokser, kan du lett trekke ut og finne frem det du behøver.

Skuffeinndelere i servantskapet skaper system og bidrar til å skille produkter til ulikt behov.

Finn frem det taktile

Velg myke, gode materialer som underbevisst får deg til å kjenne på det primære i mennesket – naturen og dets unike materialer. Med tiden har vi blitt mer og mer mekanisert og industrialisert, men det er viktig å huske på de små, taktile øyeblikkene. Vi bør ikke undervurdere sansenes kraft til harmoni og ekstra velvære i hverdagen. Bruk materialer som er gode å ta og kjenne på. Et godt design bør ikke bare være godt for øyet, men også for hånden.

Miljøbilde badehåndklær. Everyday bath towel fra The Organic Company. Hengende på treknagg.
Myke tekstiler og treverk i en herlig kombinasjon.
Velg gode materialer ned til detaljnivå.

Reguler belysningen

Vi trenger god belysning på badet for å kunne stelle oss skikkelig, men vær bevisst ulike situasjoner. Kanskje du ikke behøver like sterk belysning når du pusser tennene om morgenen, eller skal ta et etterlengtet bad om kvelden. Lyssetting har stor innvirkning på stemningen i et rom. Teknologien har kommet langt og mye belysning kommer med både fargejusteringer etter behov og dimming. Se også gjerne etter et speil med disse funksjonene, for en mer behagelig start på morgenen.

Miljøbilde vegglampe til bad Zeppo fra Astro Lighting. Tre lamper på gulbrun vegg med mørkt speil.
Produktbilde rundt speil med lys fra Linn Bad
Velg effektbelysning uten for sterkt lys, eller med dimmefunksjon.
Et fantastisk speil som gir gode muligheter for å regulere belysningen.

Velg en harmonisk palett

Sammensetning av materialer og farger er viktig for opplevelsen av et rom. Er det for mange forstyrrende elementer kan det fort oppleves rotete og uoversiktlig. Dette betyr ikke alt trenger å være i et monokrom palett, men vær bevisst hvilke farger og materialer du tar i bruk. Spesielt hvis du har et lite bad. Lek deg gjerne, men et tips kan være å velge mellom form og materiale. Du kan f.eks velge oppbevaringsbokser i ulike former, men av samme materiale.

Miljøbilde Wooden Sphere og Wooden Galaxy fra Kristina Dam. Oppbevaringsboks i sortmalt tre. Samling med grå bakgrunn.
En deilig palett i harmoniske omgivelser.
Foto: Erik Lefvander
Elegante og praktiske oppbevaringsbokser i sortmalt hardved.

Gruppér gjenstander

Skap så lite rot for øyet som mulig. Dette betyr ikke at du blir nødt til å ta bort alt som står fremme. Det er derimot plasseringen av gjenstandene som vil gjøre utslag for om det oppleves som visuelt tøy eller ikke. Ved å gruppere gjenstander vil du skape en illusjon av færre objekter, på lik linje som at matchende tilbehør gjør det samme. En sammensetning av en harmonisk palett ser for eksempel mindre rotete ut enn om alle produktene er i ulike farger.