Handlekurven din er tom

5 tips til små bad

Vi drømmer om å våkne opp til et spa hver morgen, men de fleste av oss har små bad. Et bad skal romme mange ulike funksjoner, og det kan være vanskelig å finne ut hvordan det er best å innrede et lite bad. Fortvil ikke – her er Eitras beste tips og anbefalinger til små bad.

1 | Hev gjenstander fra gulvet

Plasser store gjenstander opp fra gulvet. Monterer du møbler på veggen vil du oppleve at badet føles romsligere. Et gulv som allerede er fritt for visuell støy, vil også innby til å holde det rent og unngå å slenge fra seg ting. Våg også å utnytte hele veggflaten. Heng for eksempel knaggen høyere enn du pleier. Med et elegant badehåndkle eller en god morgenkåpe, kan du utnytte tekstilenes lengde for å skape en illusjon av et høyere rom.

Et veggmontert høyskap skaper høyde i rommet og frigjør gulvareal.

Fine tekstiler på en knagg pryder veggen, i tillegg til å være praktisk.

2 | Plasser hyller i dusjen

Samme regel gjelder her – kom opp fra gulvet. Her finnes det mange løsninger, alt etter ditt behov. Du kan velge alt fra enkle såpeholdere til større hyller i flere etasjer. Ved å plassere produktene på hyller blir de også synligere og vil tilføre et eksklusivt preg til badet. Er produktene dine noe du derimot ikke ønsker skal stå på utstilling kan du velge ulike hylleløsninger med front for en mer diskret look.

Elegante såpeholdere som hever standarden på ethvert lite bad.

Her kan du skjule produkter, eller enkelt skape en renere flate.

3 | Velg rett belysning

Lyssetting har stor innvirkning på romfølelsen. Det kan være vanskelig å lyssette badet, både grunnet plassmangel og manglende sertifisering til baderom. Et bad kommer ofte med standardspotter i taket. Disse kan byttes ut med pærer som kan regulere både lysstyrke og fargetone. Da kan du enkelt skape ulike atmosfærer ut fra behov og sinnsstemning. Med hengende pendel fra taket, eller vegghengt belysning ved speilet kan du skape et godt og spennende interiør.

En stor taklampe kan gi en ekstra touch og spennende spill på badet. Denne kommer i flere farger.

Lun lyssetting skaper god atmosfære. Denne lampen er fin å kombinere i ulike formasjoner.

4 | Bruk riktige speil

Et speil kan også brukes for å justere belysningen. Med dagens innovative løsninger kan flere speil både dimmes og fargesettes. Små bad har ofte få oppbevaringsmuligheter. Du kan da velge et speil med oppbevaringsmuligheter. Å ha flere speil på badet vil også øke refleksjonen av lys og skape en illusjon av et større bad. Et vertikalt speil som utnytter veggens høye flate kan da være en god idé.

Et stilrent speil, med gode touchfunksjoner for fargesetting og lysstyrke.

En speilhylle er en effektiv måte å utnytte plassen på små bad.

5 | Prioriter sortering

Et så banalt grep som å gi tingene dine en fast plass, kan ha mye å si for romfølelsen. Små kurver kan være et godt grep. Her kan du slenge fra deg alt fra klær til baderomsartikler uten at det ser rotete ut. Kurver er svært mobile og kan både stå på gulvet og henges på veggen. Ofte kommer de også i ulike størrelser og du kan for eksempel finne noen som kan plasseres under servantskapet ditt. Det kan også være lurt å gruppere tingene dine. Du kan ha like mye fremme som tidligere, men fortsatt få det til å se mer oversiktlig ut. Dander i små soner for å skape en illusjon av færre gjenstander.

Miljøbilde servantskap Linn Bad Selma 120. Detaljbilde.
Et fat kan bidra til at en dandering virker naturlig plassert og ser elegant ut.
Velg en praktisk kurv som kommer i ulike størrelser og med praktisk tilbehør.

Skal du pusse opp badet og er usikker på hvilke steg du må huske på?

Ta gjerne kontakt med Eitra. Vi kan komme med innspill, ideer og råd knyttet til interiør og gode løsninger.

Snakk med vår daglige leder i Eitra, Kamilla Eide.
Planlegging av planløsning, farger og materialer.