Handlekurven din er tom

Baderomsinspirasjon hjemme hos Jenny Skavlan

Hjemme hos Jenny Skavlan og Thomas Gullestad går det praktiske og estetiske hånd i hånd. Det innbydende badet er nå blitt et samlingspunkt for småbarnsfamilien. Badet er fylt med inspirasjon, gode materialer og praktiske løsninger - helt i Jennys ånd! Se resultatet av badet hos Jenny Skavlan og få ny baderomsinspirasjon.
Her får du en smakebit av Jenny Skavlans bad! Deilige materialer harmonerer med hverandre i rolige naturtoner.
Foto: Kevin Fauske

Pusset opp badet med skreddersydd baderomsinnredning fra Eitra

De siste fem årene har Jenny Skavlan bodd i dette hjemmet, sammen med sin familie. I 2020 var det tid for oppussing og Jenny tok kontakt med Eitra. Hun ønsket et innbydende bad med gode materialer som eik, corian og naturstein. Familien ønsket et bad som holder lenge og som er praktisk for en familie på fire. Med et skreddersydd møbel og gode oppbevaringsmuligheter, kan familielivet herje på et stilfullt og delikat bad. 


Baderomsinnredning i eik og generelt god kvalitet var viktig for Jenny da hun tok kontakt med Eitra for å pusse opp badet.

"Vi havnet inn i en loop på internett på jakten etter de perfekte baderomsmøblene. Vi ville ha baderomsinnredning i eik og skikkelig kvalitet. Da kom jeg over Eitra og likte det jeg så, tok kontakt og fikk akkurat det jeg drømte om - fantastisk oppfølging og gode råd. Kamilla var engasjert, løsningsorientert og kunnskapsrik, så prosessen ble veldig smidig. Både med tanke på hvordan våre tegninger praktisk skulle løses og hvilke produkter som passet inn i helheten"

—JENNY SKAVLAN
Et elegant, plassbygget servantskap med fronter i eikefiner, ekstra hylleløsning og en egen del til skittentøy. Benkeplaten er i corian med underlimte servanter i samme materiale. Armaturene er fra Dornbracht, speilet spesialtilpasset og belysningen fra Flos. De deilige håndklærne er fra The Organic Company og gjenbrukbar såpedispenser i glass er fra Frama.

Pusset opp badet med fokus på nytelse og hverdagslige behov

Vi har hatt et mikroskopisk bad fra 1959 i mange år nå og ville ha et stort, luftig bad som gjenspeiler 60-talls funkisstilen huset vårt har, forteller Jenny. Vi ville lage et funksjonelt rom som fungerer bra i hverdagens mas og kjas, men også et rom som bare er for nytelse og kan brukes som et fristed når vil vil ha en pustepause for oss selv.

Blandebatteriene fra Dornbracht med regndusj og hånddusj, gir en eksklusiv dusjopplevelse hver eneste dag.
Glo Ball er en lekker og allsidig baderomslampe med håndblåst glasskuppel.
Oppbevaringsbokser i tre er en fin detalj til flisene og tar opp materialene fra baderomsinnredningen.

Dette badet er nøye gjennomtenkt, fra hvert minste behov til hver minste detalj. Med takbelysning som kan dimmes, er det enkelt å veksle mellom rolig velvære og godt sminkelys på et blunk. Dusjsonen innbyr til både lange dusjer i en deilig vegghengt regndusj, og en rask skyll med den elegante hånddusjen. Avrundede hjørner gjør at rommet oppleves mykere. Kombinasjonen av fliser i keramikk og terrazzo gir også et lunt uttrykk.

Et materialbevisst og eksklusivt bad med lightbox i taket

Paret var svært bevisst materialvalg på badet. Jeg som til daglig jobber med tekstiler er nok over gjennomsnittet opptatt av teksturer, fargetoner og samspill i former, sier Jenny engasjert. Så det er jo en kontinuerlig balansering for å finne det som spiller godt sammen og føles best. Vi har mye stramme linjer og firkanter både i huset for øvrig og på badet, med de kvadratiske flisene og boksen til badekaret. Da har vi balansert det med en terrazzo med mye liv, varme toner og store steiner, buede hjørner i dusjen, buede armaturer og buede hjørner på badekar og servanter.  Lampene og eiken tilfører også varme og er med på å mykne det harde. Vi har latt oss inspirere av originale 60-talls bad i funkis hus som vi har sett på Finn. Da er det gjennomgående med de helt firkantete 10x10 flisene, kombinert med treverk.


For noen år siden tullet jeg på Instagram om at Kim K hadde så fancy bad med lightbox i taket og vi hadde det bitte litte blomstrete badet fra 1959, smiler Jenny. Men vi sådde en tanke da. For nå har vi jommen meg laget lightbox selv - taket over dusj og badekar et en glødende duk som gir det hele en eksklusiv og annerledes vri.  Vi har valgt å ha mye farger på vegger hjemme, så har vi holdt de rommene vi ikke kan forandre på i en roligere fargepalett. 

Å planlegge et nytt bad gir rom for egne behov

Jenny hadde en klar visjon for dusj- og badesonen. Hun ønsket et stort buet badekar som følger de buede hjørnene på veggen og sort dusjarmatur i slankt design som tas igjen i badekararmaturene og servantarmaturene. For å skape en egen sone, fikk de også kappet til pianoflis fra samme flis som de har ellers på badet. Dette skaper et lunt uttrykk, men bryter likevel opp denne sonen fra resten av badet. 


Den andre sonen består av toalett, dobbel servant og godt med oppbevaring. Badet er ganske stort så vi ville ha et møbel som fyller litt og som gir god benkeplass. Vi fikk også spesiallaget hull til skittentøy som ellers alltid havner på gulvet, sier Jenny. Så ville vi ha det helt inn til hjørnet av rommet, så det oppleves som plassbygget fremfor frittstående, fortsetter hun.  Dette resulterte i et nydelig spesialtilpasset badersomsmøbel med utgangspunkt i Emma eik fra Linn Bad.

De buede hjørnene kommer godt frem gjennom både badekaret, pianoflisene og lightboksen. 
Paret har selv bygget skapet i veggen med utgangspunkt i skrog fra Ikea, med egne fronter i eik.

Savnet et bad med badekar

Sluttresultatet på badet har allerede påvirket hverdagen deres i positiv forstand. Jaaaaaa, jeg elsker å bade, forteller Jenny. Jeg har nesten badet hver dag hele livet, så jeg har savnet badekar skikkelig. Badet er der man både starter og avslutter dagen. Når livet stort sett dreier seg om barn og jobb, er det deilig å ha et rom i huset som kan by på en liten pustepause og gi følelsen av velvære. 

Spesialdesignede armaturer fra Dornbracht.

60-tallet møter det moderne

Vi har ikke en veldig feminin stil. Jeg føler meg ikke så veldig feminin heller, så det passer nok, fortsetter Jenny. Stilen vår er inspirert av 60-tallets klassikere og moderne design. Vi liker naturmaterialer, store rene flater fremfor mye dilldall. Det meste vi har er gjenbruk og det går mye i gamle designklassikere, så jeg liker å tilføre noen veldig moderne elementer så det ikke blir en bruktbutikk.  Jeg er jo veldig opptatt av teksturer, farger og kvalitet så det gjenspeiler nok paletten og materialene vi har hjemme. Det må føles ekte og bra. Vi kjøper få, fine ting, fremfor mye billig. Vi vil egentlig bare lande det hjemmet vi trives i, og så slippe og bytte ut og kjøpe nye ting på mange, mange år.  

Kvadratiske fliser og eik tas igjen for å bevare husets originale særpreg.
Naturlig lys fra et vindu og store speilflater gir ekstra dybde og romfølelse.

Jennys beste tips til oppussing av bad

Jennys beste tips til de som skal sette i gang med oppussing av bad er å snakke med fagpersonell. Snakk med erfarne folk som har peiling på gode løsninger og produkter med god kvalitet og varighet, sier Jenny. Sørg for å ha en god plan på både plassering av ting og balansert plassering av lys. Lag en liste over hver eneste lille og store ting som skal inn, og putt det inn i en plantegning. Det finnes billige programmer på ipad, og masse gratis på nett. Men viktigst av alt er nok å forstå i forkant av byggingen hvilken rekkefølge ting gjøres i, fortsetter hun. Ta et møte med håndverkerne for å forklare visjonen med badet, for å få dem til å forstå at det er viktig for deg. Og be dem spørre deg om hver minste ting fremfor å ta valg selv. Den som er mest investert i prosjektet er jo den som faktisk skal bo der. Og sjekk for all del om veggene er rette før dere setter i gang. I gamle hus kan skeive vegger by på overraskelser underveis, og det er sjeldent positivt.


Det er mye utfordrende ved å pusse opp bad. Altså - det er jo så gøy å se at drømmene og skissene blir virkelighet, men det er jo en million små detaljer som må avgjøres og man må løse problemer som dukker opp flere timer hver dag, sier Jenny. Det er bråkete, støvete, dritdyrt og stressende. Men det er luksusproblemer. Det er jo meget selvvalgt og det er deilig å bo i noe man trives godt i!

Jenny er svært fornøyd med sitt nyoppussede bad!
Foto: Kevin Fauske

Ønsker du å realisere oppussingsdrømmen? Snakk med oss for å finne den beste løsningen for deg.

Stjel stilen: