Handlekurven din er tom

Baderomstrender 2022

Vi tilbringer mer tid hjemme enn tidligere og dette påvirket trendbildet. Mange har allerede pusset opp deler av eller hele boligen sin de siste årene og det kan se ut til at vi trer inn i nok et oppussingsår. I fjor ble det spådd at trendene vil vare lenger og nærmest bli tendenser i tiden. Mye er derfor likt som tidligere, men med nye innslag av fargevalg og funksjonalitet. Se de nyeste trender for bad 2022 her!


Skal du pusse opp, eller er på jakt etter inspirasjon? Eitra tilbyr en rekke gode tjenester for deg som ønsker veiledning og hjelp for å oppnå drømmebadet.

Naturmaterialer

Naturmaterialer har lenge vært en del av trendbildet, men blir mer og mer fremtredende i året som kommer! Vi ønsker naturen velkommen - helst så flytende overganger mellom ute og inne som mulig. Alt fra fliser til servantskap kan være i naturmaterialer, uten at det blir for mye. Vinduer og små gjenstander fra naturen skaper også den lune atmosfæren som vi ønsker oss.

Et delikat bad med terrazzofliser, servantskap i eik og vindu mot hagen gjør underverker for et deilig miljø på badet.
Foto: Kevin Fauske
Steiner plukket på stranden er et perfekt supplement til terrazzoflisene. En badebørste i tre passer også godt inn.
Foto: Veronika Moen

Nøytrale toner

I kombinasjon med naturmaterialer ønsker vi å bevare det naturlige ved å også ha nøytrale toner på veggmaling og assessoarer. Gjerne ton-i-ton for en rolig og balansert fargepalett, med innslag av mørkere toner i samme palett. Trenden for armaturer fortsetter i krom, sort matt og noen drister seg til bruntoner.

Miljøbilde vegglampe til bad Zeppo fra Astro Lighting. Tre lamper på gulbrun vegg med mørkt speil.
Belysning påvirker fargene i rommet. Bruk gjern effektbelysning for å skape stemning. Zeppo wall kan monteres i flotte formasjoner.
En dus fargepalett i kombinasjon med sorte servantarmaturer og såpeholdere i håndblåst glass står sterkt i trendbildet.

Tydeligere fargeinnslag

Som en motreaksjon til det naturlige og duse, blir det også skapt flere produkter til bad i klare farger. Flere ønsker seg rosa terrazzofliser, spreke farger på veggene, eller fargeinnslag på møbler eller tilbehør. Et godt tips er også å male en vegg eller to. På denne måten kan du male over, dersom du går lei. Det er også mulig å få tilpasset noen møbler med NCS-koder. For eksempel front- og endepanel til badekar. Dette kan brukes både ved å skape sammenheng mellom vegg og panel, men også som en kontrastfarge og ta opp fargen til et annet objekt på badet.


  • Trendfargene du vil se mer av fremover er mangfoldig grønt, kraftig blå, trebrune nyanser, monokrome nøytraler, kraftig gul, dempet rød og lilla.

Servantene fra Woodio er spennende innslag av farger. Enten alene, eller i kombinasjon med andre farger.
Veggmaling er et godt virkemiddel for å skape en atmosfære det er relativt enkelt å endre på sikt.

Oppbevaring i fokus

Flere nordmenn ønsker i dag å bli værende i byene, eller hjemmene vi allerede har. Effektivisering og optimalisering av romløsninger er derfor mer fremtredende for baderomstrender 2022. Møblement tar større plass og pyntegjenstandene skal være funksjonelle, ikke bare pene å se på. Innbygde hyller i vegg, speilskap og krakker med avsetningsplass er også å foretrekke i mange hjem.

Miljøbilde Selma 120 cm m 2 skuffer eikestav og HOPRA speil. Grønn vegg.
Miljøbilde Wooden Sphere fra Kristina Dam. Samling med beige bakgrunn og Half moon mirror.
Det populære servantskapet Selma kommer i både enkel og dobbel skuff. Her er det plass til mye oppbevaring.
Små oppbevaringsbokser er praktiske for å kunne ha ting fremme, uten at det ser rotete ut på benken.

Holdbare produkter

Vi lever i et økende forbrukersamfunn der mye kastes etter kort tid. Heldigvis blir det mer og mer fokus på god og kortreist produksjon, holdbare produkter og langsiktige design.


Eitra er opptatt av produkter og trender som varer. Våre merkevarer er derfor nøye utplukket med tanke på nettopp dette. Produktene vi leverer har både praktiske funksjoner og estetisk gode uttrykk, i kombinasjon med lang holdbarhet. Woodio, Linn Bad, Dornbracht, Frama er bare noen av merkevarene vi har kuratert. Kort sagt er dette merkevarer som er ment for å vare. Og husk - tenk deg om en ekstra gang før du kjøper noe nytt!

Miljøbilde Frama bad. Sement på gulv med detaljer i eik, krakk til bad, håndsåpe og sort armatur.
Se alle produktene fra Frama
Se alle produktene fra Dornbracht

Skal du pusse opp og trenger hjelp til planleggingen for den optimale løsningen for ditt bad? Eitra hjelper deg med alt fra fargesetting og materialvalg til planløsninger og 3D visualiseringer. Les gjerne mer om våre populære tjenester her.

Kamilla Eide, Eitras daglige leder
Foto: Veronika Moen
God planlegging av bad
3D-visualisering: Eitra